Beszélgessünk könyv

Ügyelj gondolataidra, mert szavaiddá lesznek!
Ügyelj szavaidra, mert tetteiddé lesznek!
Ügyelj tetteidre, mert szokásaiddá lesznek!
Ügyelj szokásaidra, mert személyiségeddé válik!
Ügyelj személyiségedre, mert az lesz a sorsod!

Tudod, amióta az eszemet tudom, ezen sorok mentén élem az életemet, építem az üzletemet. És ügyelek a szavaimra! 🙂

Mert szeretem a szavakat. Szeretek játszani a szavakkal. Szeretem a nyelvünket. Az anyanyelvünket. Ezt a gyönyörűen csodálatos és mágikus nyelvet. A MAG-yar nyelvet…

Ezért nem is volt kérdés számomra, amikor a felkérés megérkezett, hogy igent mondjak a könyv 20. jubileumi kiadására.

A keresés káprázatos útjára csallak. Mert a téma aktuálisabb, mint valaha. Egy olyan könyv olvasására hívlak, amely élni segít. Amely megértést ad. Amely minden mondata valóságos élményt jelent. Amely megérint. Mert a bennünk rejlő isteni lélek felfedezése a nyelvünkbe van kódolva.

Beszélgessünk

Tudom, hogy sokszor ismerősként fogod fogadni a gondolatokat. És sok helyen pedig rájuk csodálkozol majd. Tudom, hogy a felvillanó jelentéseknek, a beszélgetésnek értelme lesz Számodra.

Tudom, érzések fognak átsuhanni rajtad, s tudom, fel fogsz idézni emlékeket, mesés képeket… amelyet segítenek rátalálni belső utadra.

Ebbe az országba születtél. A magyar az anyanyelved. Azt gondolom, érdemes nemcsak szeretnünk, de ismernünk is ezt a nyelvet s felfedezni általa magunkban az a Valakit, aki boldog, aki mosolyog, aki szabad!

Aki számára élvezetes a játék. Az élet játéka.

„Harmóniát csak olyan lélek tud teremteni maga körül, aki azt már magában megteremtette”

Legyél Te is ilyen lélek! Heveredj le egy rét füvére és nézz fel az égre. Hallgasd a csendet. Érezd a szabadság végtelen nyugalmát! Láss messzire, túl a Hold ezüstfehér karéján, túl a mozdulatlan csillagokon! Érzed milyen határtalan a világ! Milyen békés, milyen szép és milyen végtelen!

Nyisd ki a könyvet!

A könyvet, amelyben az írónő gyermeki bölcsességgel, hol kedélyesen, hol szigorúan, de végig nagy türelemmel és szeretettel élesztgeti bennünk a hangot.

Jelzések

Nézd csak a könyv bevezetőjének szavait:

„Egyszerű ember vagyok, akinek lelkében – éppúgy, mint oly sokunknak az élet derekán – kínzó kérdések törtek utat maguknak választ keresve. Mi az élet? Mi a célja, az értelme? Van-e Isten, ki Ő, hol van, hogy hívják, miért nem szól, ha létezik? Rohamtempóban civilizálódó, technikai csúcsokat döntögető világunk csillogó jómódja miért nem boldog, miért magányos, szenvedő emberek millióit és egyre betegebb társadalmakat eredményez? Akkor mi tulajdonképp fejlődünk vagy visszafejlődünk? Előre rohanunk egyre gyorsabb tempónkba vagy a halálba? Ezer és ezer ezekhez hasonló kérdés – válasz nélkül.

Kínzó jelenlétük keresésre sarkallt. Keresés közben jöttem rá, hány és hány ember, szervezet, irányzat kínálja válaszait az „ezoterikus” piacon. Milyen utak, milyen válaszok ezek? Hogyan lehet felfogni, elfogadni és a mindennapokban megélni mindezeket? Hová vezetnek? Mire jók? Mire akarják a felszínes fél-tudást oly sokan kihasználni? Mi az, ami irányt mutat és segít a sok-sok lehetőségből kiválasztani azt, amelyik nekem jó, megtehető, megélhető, és arra vezet, amerre menni szeretnék? Mindenkinek a saját útját kell járnia, de akadhat olyan helyzet, mikor páran egyfelé megyünk, együtt botorkálunk. Sok vargabetű után olyasmit találtam, ami nekem és még néhányunknak megbízható támpont lett és maradt válaszkeresésünkben. Nem állítom, hogy csak ez a jó és csak ez a helyes. Annak, aki keres – segítség, aki bátor – kaland, aki őszinte – annak tükör. Nekem nagyon tetszik. Nem egyszerű megérteni, bizony jócskán gondolkozni kell hozzá, de miután „ráéreztem”, már játék és nagyszerű élmény lett. Ha tetszik – váljon hasznodra. Ha nem ez a Te utad, semmi baj – szívből kívánok sok sikert a további kereséshez.

E könyv spontán beszélgetések leírása csupán. Nem kimódolt csiszolt „beszéd”, nem tematikusan összeállított tananyag. Kissé kusza talán, ahogy a beszélgetések fonala ide-oda kanyarog s néha – épp ezért – talán nem elég részletes.

Mi megértettük s bízom abban, Neked is érthetővé válik előbb-utóbb. Hát kalandra fel! Tudod: az élet játék. Hát játssz velünk e könyv lapjain könnyedén és lazán. Játék ez – a szavakkal, az élettel. Játék a játékkal. Örömteli játékot, jó felfedezést a bátornak, ki velünk tart!

Kattintás után átirányítunk, egy 100%-ban biztonságos, fizetési űrlapra.

Kívánom, hogy legyen a könyv a segítséged, a barátod, a tanácsadód, a támaszod, az erőt adó, a választ adó…  mint ahogyan nekem is az, és még másik hatezer olvasónak immár húsz esztendeje…

Köszönöm, hálával teli szívvel köszönöm Istenem, hogy én lehetek az, aki ezt a könyvet ma, 2022. őszén kiadhatja és eljuttathatja hozzád.

Mert ez a könyv a magyar nyelv belső összefüggésein, szavain keresztül mutatja be azt a hatalmas bölcsességet, mely anyanyelvünk sajátja.

Bár mára már több szerző és más könyvek is foglalkoznak a témával, a Beszélgessünk 2002-ben, első megjelenésekor egyik úttörője volt e megközelítésnek, gondolkodási irányzatnak.

A mostani jubileumi kiadás, újra elérhetővé teszi a magyar nyelv rejtelmei iránt érdeklődők számára a művet, melynek meglátásai, felismerései ma éppoly aktuálisak, mint húsz évvel ezelőtt.

Beszélgessünk Könyv - Nikivel

Utószó előre bocsátva

Kissé bizonytalanul léptem oda Őhozzá, kezemben a frissen gépelt jegyzetcsomaggal.

– Leírtam néhány dolgot abból, amit mondtál itt a beszélgetéseinken. Kérlek, olvasd el! Szeretném, ha jóváhagynád és megjelentethetnék…

– Jóváhagyom – mosolygott rám. – Minek olvassam el? Bármit is írtál le, leírtad, van. Ami nincs, abban nem lehet hibát találni, csak abban, ami van. Mindenkinek úgysem lehet jó. Nekem azonban elég, ha, amit leírtál, Neked megfelel. Ki mit keres, azt fog találni.  Aki csomót – az a kákán is talál. Aki új rálátást – azt fog találni. Aki zagyvaságot keres – azt találja a lapokban. Aki értelmet – hát azt talál.

Hagyd csak. Adjátok ki. Legyen. Ha van, lehet csiszolni, finomítani, használni – vagy átértelmezni, felülbírálni, kiforgatni és elcsépelni. Hadd legyen. Hadd játsszon mindenki a saját kedve szerint. Tegyen bárki bármit is – az az Ő játéka lesz!

Kattintás után átirányítunk, egy 100%-ban biztonságos, fizetési űrlapra.

Beszélgetés a könyv szerzőjével Szűcs Cecíliával

Ha eddig még nem tetted, szerezd be a könyvet:

Szerezd be most ;)
Forray Niki
Iratkozz fel

a hírlevelmre

Hogy értesülhess az új tartalmakról.