Élet a BHW-családban – Céges Alapértékek Videósorozat 3. rész

3. rész

Élet a BWH-családban

Hát szép jó reggelt ezen a csodás, bár nem túl napsütéses vasárnap reggelen minden BWH-s viszonteladónak, szemléletváltónak, innovátor klubtagnak!

Ez a rész ugye a vállalati kultúránk pontjain végigmenve a harmadik rész, ami a családról, illetve a BWH családbarátosságáról szól, és nézzük meg, hogy mit jelent ez a múltban és a jelen helyzetben.

0:29 – Múlt és jelen helyzet, illetve a kockás papír fontossága

Kicsit el fogok majd a végén kanyarodni a pénzügyek irányába. Azt javaslom, hallgassátok meg mindenképpen a videó végét is, mert már át fogok térni a következő videóra, ahol matekozni fogunk, mert azt gondolom, hogy kell az összetartás, kell az egymásra odafigyelés, de az is fontos, hogy a kockás papír elé leüljünk most.

Családbarát, már a szó is egy érdekes szó, mert benne van a barát is a második felében. Tehát nálunk ez nagyon így van, az elmúlt 25 évben egy olyan banda kovácsolódott össze, hogy van, akikkel 20 éve együtt dolgozom, van, akikkel tizenéve együtt dolgozom, és a csapat nagy része ilyen, néhány új emberke csatlakozott hozzánk az elmúlt években. De valahogy úgy alakult, hogy nálunk az, hogy családosok csatlakoztak be, ez egy ilyen tendencia lett.

Megfigyeltem azt, hogy a családos embereknél valahogy más a biztonságra törekvés, más a törődés, és ugye ott vannak a gyerekek, a gyerekekről való gondoskodás, úgyhogy mi például egy idő után már csak apukákat, kisgyerekes apukákat kerestünk például a raktárunkba, a csomagunkba, vagy akár anyukákat is. A Balloon World soha nem félt a női munkatársaktól és attól sem, hogyha szülni mennek, attól sem, ha kisgyerekük lesz.

Én megfigyeltem azt, hogy akár az ilyen hölgyeknek sokkal jobb a motivációjuk és nagyobb eredményekre is lehetnek képesek, mint az egyedülállók. Úgyhogy mi tele vagyunk most is kismamával, akik ebben a válságos időszakban is nagyon keményen dolgoznak, a maguk kis 4 órájában, távmunkájában otthon 2 gyerekkel, és ezt nagyon, nagyon köszönöm nekik! Bogi, most pont rólad van szó.

Amit én vallok és hiszek, és sokan mások is mondják, hogy a Téged körülvevő 5 ember átlaga vagy. Ez nemcsak a munkahelyen van így szerintem, hanem a magánéletben és a vállalkozói közösségekben is, úgyhogy én korábban is nagyon törekedtem arra, hogy etikus és pozitív emberekkel vegyem magam körbe, és azt gondolom, hogy aki ezt így tette, most nagyon jó helyzetben van, mert nagyon sokat tudunk segíteni egymásnak. Én már nagyon sok segítséget kaptam vállalkozótársaktól az elmúlt 2 napban.

2:58 – Cégek különböző állapotban különböző döntésekkel

Persze nyilván attól is függ, hogy ki mit tud adni, kinek mire van mondjuk most ideje, hogy milyen állapotban van a cége, mert vannak olyan cégek, akiknek dübörög a forgalma, vannak olyan webáruházak is, ugye most az emberek kenyérsütőt vesznek, fagyasztóládát vesznek, hűtőszekrényt vesznek, tehát például egy online márkabolt nagyon, nagyon klassz forgalmú napokat csinál. Nekünk már 0 a forgalmunk, mivel senki nem ünnepel és rendezvényekre sem kell most dekoráció. De vannak olyanok, akiknél „csak” egy 40%-ot esett vissza a forgalom, és lépésekre kényszerültek, ami ugye akár az elbocsátás is lehet, mert csak csökkentett csapattal tudnak tovább menni, és megcsinálni azt a kevesebb forgalmat.

Hallottam nagyon, nagyon durva leépítésekről. Nyilván a vendéglátás egy olyan szektor, hogy akár 500 emberből 450-et azonnal el kell küldeni, mert különben beborul a cég és felborul a cég. Én próbálom tartani azt, amit a legelején mondtam, hogy az egész csapatot egybe szeretném tartani annak ellenére, hogy most lezuhant 0-ra a forgalmunk.

Szóval kinek milyen állapotban van a cége? Ez a következő videónak lesz majd a témája, de hadd említsem meg, ugye vannak, akik most bőségben pörögnek annyira felment a forgalmuk, van, aki normál szinten van, nem változott a forgalma, és van olyan is, aki biztos vagyok benne, hogy lezuhant a válság, majd a veszély szintjére. Ezek vagyunk például mi. Mi már valahol itt a nemlét állapotában tartózkodunk. De majd, aki ezt nem ismeri, ezeket a cégállapotokat, a következő videómban el fogom mondani azt, hogy hogyan tudod felismerni, hogy melyik állapotban van a céged és melyik szinten mit tudsz csinálni.

Egy biztos, hogy én azt érzem, hogy figyeld meg a válság szót, vál-ság, elválni, tehát a válás benne van. És néhány vállalkozó barátommal is azt beszéltem, hogy most fog elválni az ocsú a búzától, vagy, ahogy István barátom szokta fogalmazni, most válik majd el a szar a májától, vagy, ahogy nagyanyám szokta mondani, hogy szarban, bajban ismerszik meg, ki a barát. De hogy a csúnya beszédet abbahagyjam, menjünk tovább. Csak annyit szerettem volna mondani, hogy mindenkinek más állapotban van a cége a válságban, és ezért teljesen más döntéseket kell meghozni a munkatársakkal kapcsolatban és pénzüggyel kapcsolatban is.

5:47 – Törődés a munkatársakkal

És hiszem azt, vagy szeretném nagyon hinni azt, hogy kisvállalkozóként, egy kisebb szervezettel talán többet tudunk ebben az időszakban is tenni munkatársaikért és az ő családjukért. Az első videóm a törődésről szólt és ott egyébként 60%-ban a munkatárs törődésről beszéltem. Én 25 család sorsáért érzem magam felelősnek.

Ha nem láttad azt a videót, szerintem érdemes rápillantani, mert abból kiindulva, hogy azonnal csináltunk egy munkatársi excelt, ugye mi 5 nap alatt zuhantunk be, tehát 5 nap alatt kellett egy rakat intézkedést meghoznunk, de csináltunk egy munkatársi excelt, dolgozói csoportokat, mi ismerjük a családok háztartásának jellemzőit, jövedelemszintjeit, az otthoni munkavégzés feltételeit. Tudom azt, hogy kinek mennyi tartaléka van, tehát így egész „könnyű” döntéseket hozni, és menni egy valamilyen irányba. Ha már családbarát cégként, ami ugye a BWH-nak a harmadik értéke, ezeket a dolgokat figyelembe akarjuk venni.

7:02 – Törődés a vevőkkel, a ’MAR-CARE-ING’ éve

Ami nálunk még ide tartozik, azt nem mondtam el az első videóban az a vevőtörődés. Nagyon érdekes dolog vagy egy érdekes megállapítást tettünk. Mi minden évet az elmúlt években elneveztünk valamilyen évnek. Tehát például nálunk a 2017-es év az a stabilizálás éve volt. Ez volt az az év, amikor azt tűztük ki magunknak célul, majd a célok jönnek egyébként a 9. értékpontnál, mert a célok most is fontosak, tehát nem szabad így hátradőlnünk, elengednünk mindent és sodródnunk.

Tehát 2017 nálunk a stabilizálás éve volt. Lehet, hogy a mostani is az lesz. És itt kitűztük az összes hitelünknek a visszafizetését, kitűztük azt, hogy teljesen hitelmentessé tegyük a céget, és kitűztük azt, hogy cash tartalékokat kezdjünk el képezni. Hát ez ugye 3 éve volt. Ezeket meg is csináltuk.

Ezért jöhetett nálunk 2018, amit hívhatunk a képzés évének. A képzés lesz a következő videó, majd erről ott fogok beszélni. És eljött ugye a 19-es év 17 és 18 után és nézzétek, ezt az évet mi ennek hívtuk, MAR-CARE-ING. Ez a marketing szó egy kicsit átalakítva, ugyanis 2019-ben mi azt tűztük a zászlónkra, hogy egy olyan marketinget fogunk csinálni, ami a vevőtörődésről szól. Hát a marketing nincsen az értékpontokban, de ki fogok rá térni.

Én azt gondolom, hogy ez egy jó szó lesz és egy jó cél lesz 2020-ban is, mi több lehet, hogy még 2021-ben is. Amúgy viccesen a kollégákkal tegnapelőtt esti Zoom call-ban, merthogy mi minden este 9 órakor egy ilyen esti TV híradót csinálunk magunknak, 25-en beülünk a Zoom elé és egy fél órát együtt töltünk. Megbeszéljük a napi történéseket és az elkövetkezendő időszaknak a dolgait. Hát ott már nagy röhögésbe fulladt ez az egész és kitűztük a zászlónkra azt, hogy 2020 az konkrétan a szarlapátolás éve lesz. Adja Isten, hogy legyen mit lapátolni, és valamikor el tudjunk már indulni ebbe az irányba.

9:39 – Előttünk álló év – pizzát fogunk árulni vagy pelenkát?

Azt gondolom, hogy ha vége lesz ennek az egésznek, akkor a családokkal és a vevőkkel törődés szintén kiemelt fontosságú lesz. Én itt most ezekben a hetekben ezt a könyvet olvasom, ahogy Levi is mondta, az ő kedvenc könyve, A jóból kiváló, hát azt érzem, hogy most nem lehet elég jónak lenni, most tényleg kiválónak kell lenni, és ha van időnk olvasni, akkor az sem rossz könyv meg ez sem rossz könyv, hogy hogyan varázsoljuk majd el a vevőinket, mert most tényleg a jók nem biztos, de a kiválók, akik ilyen helyzetben (válság, veszély) vannak, szerintem túl fogják élni.

Említettem a Zappos-t, van egy elhíresült sztorijuk ügyfélszolgálatról, érdemes utánanézni, szerintem a neten is fent van. Ez az úgynevezett pizza sztori. Még pedig, gyorsan röviden elmondom. Arról szól, hogy ugye a Zappos cipőt árul és volt egy nem tudom idős, nem idős, de mindenesetre egy furcsa vevő, aki fölhívta az ügyfélszolgálatukat és pizzát akart rendelni és ugye a Zappos-os ügyfélszolgálatos hát nem borította rá az asztalt és nem küldte el melegebb égtájakra, hanem halál nyugodtan felvette a pizza rendelését, ő aki cipőt árul és ezt a pizzarendelést, ők Vegasban vannak egyébként, de ez lehet, hogy még San Fransiscoban történt, a korábbi székhelyükön, ezt a pizzarendelést továbbította a pizzás cégnek és a néninek kiszállították a pizzáját. Tehát még egy ilyen jellegű dolgot is megoldott.

Hát lehet, hogy mi is tele leszünk az elkövetkezendő időszakban pizza sztorikkal. Az én vevőim már kérdeztek olyan dolgokat, amik egyáltalán nem a léggömbökhöz, nem a parti áruhoz és nem is a normás üzletmenethez tartozik. Én folyamatosan segítem őket információkkal, amit én tudok megadni, továbbítani, elmondani számukra is. Úgyhogy az én vevőim fordulhatnak hozzám. Remélem, hogy a Te vevőid is Te hozzád bármivel, mert most olyan helyzet van, hogy bármi kérdés felmerülhet.

11:54 – Vigyázzunk az energiaszintünkre és a határainkra!

Nagyon fontos szerintem ugye a családbarátságnál vagyunk, az első videó végén meséltem egy tanmesét a tyúkanyóról, ami arról szól, hallgassátok vissza, de hogy a törődésnek is vannak határai. És hogy figyeljünk a saját energiánkra és a saját állapotunkra is, ne csak a cégállapotra. Tehát jó, hogy segítünk mindenkinek, én tegnap elmentem a Penny-be bevásárolni, fölhívtam a szomszéd nénit, mi kell neki, barna kenyér, uborka, cukorka. Már a pénztárnál voltam, amikor fizettem és akkor hogy neki még kéne búzaliszt is meg rizs is. Na most gyalog voltam és volt már elég cekkerem, egyébként is a pénztáros mondta, hogy hát szerinte se rizs, se búzadara, úgyhogy nem is vettem a fáradtságot, hogy visszamenjek, ugyanis tudom, hogy a szomszéd néni úgy be van tárazva, mint atom rizsből is meg búzadarából. Tehát uborka, kenyér oké, de rizs, búzadara, felejtsen el. Tehát csak hogy mi a fontos. Nyilván beleférnek dolgok, de minden nem fér most bele én szerintem.

13:02 – Környezetünk érzelmi állapota és annak kezelése

Amit még hozzátennék a harmadik videóhoz és második részhez, ami a kommunikációról szól. Amit én most megfigyeltem ugye munkatársakon is, akik a családjukban töltik hát nálunk zömében önkéntes karanténban vállalt napokat, hogy mindenkinek van egy érzelmi állapota, valahol van az érzelmi tónus skálán és ez nem mindenkinél a lelkesedés és jókedv szintje, nagyon sokan vannak az aggódás, a félelem szintjén. Ezért mindenki másként reagál a dolgokra.

Szerintem nekünk vezetőknek most különösen fontos az, hogy figyeljünk oda a munkatársaknak vagy bárki embernek a környezetünkben, az érzelmeire, hogy ő vajon milyen állapotban van most, és annak megfelelően segítsük őt, annak megfelelően reagáljunk rá. Egyébként magamon is megfigyeltem az állapotváltozást. A legelső videóban, ami még nem az értékpont volt csak az intro, akkorákat sóhajtoztam, hogy visszanézve nagyon vicces volt. De hát azért a helyzet az olyan, hogy lehet 1-2 mély levegőt venni, a non-verbalitás az elárul sok mindent.

 

14:25 – Pénz, profit, cashflow és emberi problémák egy cégben

Amit még ehhez a részhez hozzáfűznék az mondjuk legyen az, hogy a következő videóról mondok egy pár szót, ugyanis a vállalkozótársak általában azzal szoktak hozzám fordulni, ha valami problémájuk van, mert ugye látják azt, hogy én állandóan utazok, sosem vagyok itthon, mitől működik a cégem vajon, mitől lehet önjáró, ezeket nyilván mindig megosztom velük, de általában két dologgal fordulnak hozzám. Az egyik az a pénz, hol a pénz, alapvető esetben akár a profit hiánya vagy miből fizessünk, van árbevétel, de nincs a számlámon, ez az én olvasatomban egyébként elsősorban a termelékenység és a hatékonyság hiánya, illetve a pénzügyi tervezés hiánya, amit sok kisvállalkozónál látok.

15:23 – Mivel mérem cégvezetőként a teljesítményemet és mi az a zéró-terv

A másik pedig az emberi oldal, ugye a munkatársakkal van állandóan kérdésük, kirúgjam, ne rúgjam, ezt csinálta, azt csinálta, és hogyan keressek újat, hogyan vegyek fel újat. Ezt majd békeidőben nagyon szívesen megtanítom mindenkinek, ha már elkezdtük összerakni a weboldalamat. De a következő részben mindenképpen beszélnék a pénzről, és ott megmutatnám azt, hogy mi az én ügyvezetői mérőszámom, tehát mi az ügyvezetői teljesítmény mérőszámom, nekünk a csapatban mindenkinek van teljesítmény mérése, mérőszámai, meg van teljesítményértékelő rendszerünk is, amihez eddig egy jó kis juttatási rendszer tartozott, ami most elszállt a levegőbe.

De a lényeg az, hogy én válság időben sem hagyom abba a saját teljesítményem mérését, úgyhogy ezt meg fogom nektek mutatni meg ezt a grafikont is meg fogom nektek mutatni. És azt is el fogom mondani, hogy attól függetlenül, hogy totál padlóra kerültünk forgalom, tehát forgalom tekintetében, más tekintetben nem, meg fogom mutatni azt, hogy nulláról mi hogyan kezdtünk el mégis pénzügyi tervet összerakni, ezt mi zéró-tervnek hívjuk. Illetve bővebben belemegyek az állapotokba, hogy mindenki be tudja lőni, hogy ő vajon milyen szinten van, úgyhogy matekozni fogunk.

Ennyi volt a mostani, majd jövök a következővel hamarosan.

Corporate Culture, 3rd Core Value
3# FAMILY-FRIENDLY

Well, good morning to all the resellers of BWH, attitude-changers and members of the Innovator’s Club on this wonderful, though not very sunny Sunday morning.

Going through the points of our corporate culture, this video contains the third part, which is about family and the family-friendly policies of BWH, and let’s now take a look at what this meant in the past and what it means in the present situation.

 0:29 – The Past and the Present Situation, the Importance of the Checkered Paper

I’m going to turn a little in the direction of finances in the end. I suggest that you listen to the end of the video as well because I will be already moving on to the next video in which we will be doing math as I truly believe that coherence is highly important, we need to pay attention to each other, but it is also important now to sit down in front of a checkered paper.

Family-friendly, the word itself is already very interesting, because it contains the word ‘friend’ as well. This is really true for us, in the last 25 years such a team has been built in which there are some people whom I have been working together for 20 years now, there are others whom I have been working together for 10 or so years now, and the majority of the team falls into these two categories, only a few people have joined us in the last couple of years. But somehow it turned out that mostly such people joined us who have families, this became sort of a trend.

I have noticed that people with families tend to be somehow different about safety, different about caring, and then there are the children, caring for children, so for instance, after a while we were only looking for dads, dads with small children to be hired for our warehouse, or even moms. Balloon World has never been afraid of female employees or of the fact that they will go on a maternity leave or that they will have children.

I observed that such ladies are much more motivated and can be capable of bigger results than those who are single. So we are full of women being on a maternity leave who are working extremely hard in these critical times as well, 4 hours a day, from home with 2 kids, and I am very-very thankful for that. Bogi, this is for you.

What I believe in – and many others say as well – is that you are the average of the 5 people surrounding you. This is not only true for the workplace, but also for the private life and the business community, so I have always been working hard to surround myself with ethical and positive people, and I think the person who did the same thing is in a very good situation now, because we can help each other a lot. I have already received a lot of help from business associates in the last 2 days.

2:58 – Companies in Different States with Different Decisions

Of course, this obviously depends on what can be given by a person, what each of us has time for now, what state our company is in, because there are companies whose traffic is booming, there are some online stores that sell bread making machines, freezers, fridges, so for example an online brand store has very, very good turnover even these days. Our sales have gone to 0 because no one is celebrating and no one needs decorations for events. But there are some companies who ’only’ have a 40% drop in their sales, and had to take steps that can even include layoffs because they can only go ahead with reduced number of employees with that reduced amount of sales.

I have heard of some very, very rough layoffs. Obviously hospitality is one such industry in which out of 500 people, 450 had to be let go immediately because otherwise the whole company would have turned upside down. I’m trying to keep myself to what I said at the very beginning that I want to keep the whole team together even though sales has dropped to 0.

So what state is your company in? This will be the topic of my next video, but let me mention here that there are companies who are in fantastic abundance now, then there are those who are in a normal condition with no particular changes, and then there are the ones that are down to the level of crisis and in danger. We belong to this last one.  We are already somewhere here in the state of non-existence. But for anyone of you who doesn’t really know these company states, I’ll tell you in my next video how you can recognize what state your company is in and what you can do on these different levels.

One thing is for sure, just look at the Hungarian word for crisis, ’vál-ság’, meaning to leave something. And I have been talking to some of my business friends and we concluded that this is the time when the wheat is separated from the chaff, or as my friend István puts it, this is when shit separates from its liver, or as my grandmother says, in a shitty situation will you find out who your true friend is. But to stop swearing, let’s move on. I just wanted to say that all of us have companies in different states, and hence, different decisions have to be made concerning employees and finances as well.

5:47 – Caring for Employees

I believe or I really want to believe that as a small entrepreneur or as a smaller enterprise, we might do more for our employees and their families. My first video was about caring and there I was mostly talking about caring for employees. I feel responsible for the fate of 25 families.

If you haven’t seen that video, I think it’s worth taking a look at it, because I assume that making an employee spreadsheet, we crashed in 5 days, so we had to take a bunch of measures in 5 days, but we created an employee spreadsheet, employee groups, we know about the characteristics of their households, their income levels, working conditions from home. I know of each and everyone’s reserves, so this makes it quite ’easy’ to make decisions and go in some direction. We are a family-friendly company, which is the third core value of BWH, and we take these things into consideration.

7:02 – Caring for Customers, the year of ’MAR-CARE-ING’

What still belongs here and I haven’t mentioned that in my first video is customer care. It is a very interesting thing and we have come up with a very interesting conclusion. We have named each year as some kind of a year. For instance, the year 2017 was the year of stabilization. This was the year when we set such a goal, goals will come in the 9th point anyway, because goals are important nowadays as well, so we must not lay back, let go of everything and just drift with the tide.

So 2017 was the year of stabilization in our case. That year, we set out to pay all our loans, set out to make the company completely debt-free, and we set out to start building cash reserves. That was 3 years ago. And, well, we accomplished all of them.

Then came 2018, which was called the year of training. Training will be the next video, I will talk about that there. And then came 2019 after 2017 and 2018 and look we have named that year as MAR-CARE-ING. This is a bit of a redesigned version of the word “marketing” because for 2019 we had set a goal to make such marketing around customer care. Well, marketing is not among the core values, but I will talk about that one too.

I think this will be a good word and a good aim for the year 2020, what’s more, perhaps for 2021 as well. By the way, the day before yesterday I had a Zoom call with my colleagues, because we always have a sort of broadcast every evening at 9 pm, all of us, 25 people sit in front of the Zoom and we spend a nice half hour together there. We discuss the events of the day and all the duties of the upcoming period. Well, at this point we were all laughing  and we described 2020 as the year of “shit shoveling.” God forbid we will have something to shovel and some day we can start moving on in that direction.

9:39 – The Year Ahead Us – Will We be Selling Pizza or Diapers?

I think that when this whole thing is over, caring for families and customers will be of significant importance. I’m reading a book at the moment as Levi said it is his favorite book, Good to Great, I feel that you can’t just be good enough now, you have to be great, and if we have the time to read, then neither this one, nor that one is a bad book in order to wow our customers, as nowadays those who are good might not survive, but only those who are great will survive in this situation.

I have mentioned Zappos to you earlier, and they have a famous story about customer service, it’s worth checking it, I think it’s even there on the internet. This is the so-called “pizza story.” I’ll just quickly tell you what it’s all about. Zappos sells shoes and there was a lady I don’t know whether she was old or not, but anyway, she was a somewhat odd customer who called the customer service of Zappos and wanted to order a pizza from them and the customer service representative didn’t become stressed or anxious, but remained calm and took the pizza order. This person who sells shoes, and this pizza order, they are in Las Vegas, but this might have happened back in San Francisco at their former headquarters, so this pizza order was forwarded to the pizza company and the lady got her pizza. They could even solve something like that as well.

Well, we might be full of pizza stories in the coming period too. My customers have already asked me about things that are not connected to balloons or party goods nor to normal business. I’m helping them with information all the time, the thing that I can give and forward to them. So my customers can turn to me. I hope that your customers can turn to you at any time as well, because this is a situation in which any kind of question may arise.

11:54 – Taking Care of Our Energy Levels and Limits

I think that it’s very important, we are family-friendly now at the end of the first video I told you a fable about the hen and that caring has limits. And we should take care of our own energy and our own state, not just that of the company. So it’s good that we are helping others. yesterday I went to Penny Market. I called my neighbor, an elderly lady, to find out if she needed anything from the shop like brown bread, cucumber or candy. I was already at the cash register ready to pay and then she tells me that she needs wheat flour and rice. I went on foot and already had enough things to carry home, and the cashier also told me that she thinks that there is no wheat flour nor rice, so I didn’t even bother going back, because now that this neighbor of mine is stocked up on things like that. So cucumber and bread is okay, but rice and wheat flour are not okay. So this is just to show you what things are really important. Obviously there are things that are okay, but not everything is okay, in my opinion.

13:02 – The Emotional State of Our Environment and the Way We Deal with It

What I would just like to add to the third video and the second point that is about communication. So what I would like to add to that is that I noticed the employees who are in a voluntary quarantine with their families, that they all have an emotional state, they are somewhere on this emotional tone scale and this is not enthusiasm and cheerfulness for everyone, but a lot of them are on the level of anxiety and fear. And hence they all react to things differently.

I think it is especially important for us managers now to pay attention to our employees and to anyone in our environment, to their emotions, to what condition he/she is in now and to help him/her accordingly and to react accordingly. Anyway, I have also observed a change even in my own state. In the very first video that wasn’t about a core value, but it was just a simple intro, I sighed a lot, and looking back on it, it was really funny. But you know the situation we are in right now makes us take 1 or 2 deep breaths, non-verbal communication says a lot.

14:25 – Money, Profit, Cash Flow and Human Problems in a Company

I would just like to add a few words to this section about the next video, because entrepreneurs usually turn to me when they have a problem as they see that I am constantly traveling, I am never at home, and they keep wondering what makes my company work on its own, I obviously always share this with them, but they usually turn to me with two things. One of them is money, where is the money, even a lack of profit or what to pay for, it has revenue but there is no account, for me this is primarily due to the lack of productivity and efficiency and the lack of financial planning that I see in many small businesses.

15:23 – How I Measure My Performance as a Business Leader and what is a Zero-Plan?

And the other one is the human side, entrepreneurs always have questions concerning employees whether they should fire someone or not after doing this and that and how to look for and hire a new one. I will be very happy to teach this to everyone in peaceful times once we have put my website together. But in the next part I would like to speak about money and there I would like to show you what my executive metrics are, so what my executive performance metrics are, everyone in our team has performance metrics and we have a performance measuring system that includes fringe benefits which has been up in the air for some time.

But the point is that I do not stop measuring my own performance, not even in the period of crisis so I will show this to you and I will show you this graph as well. And I will also tell you that regardless of whether we’ve got a 0 in sales, so in terms of turnover, but not in other ways, I’m going to show you how we started putting together a financial plan from zero, the thing we call the Zero-plan. And I’ll go into the states in more detail so everyone can find out what level he/she is at, so we’re going to do math.

That was it for now, I’ll be back with the next video soon.

Forray Niki
Iratkozz fel

a hírlevelmre

Hogy értesülhess az új tartalmakról.