Hello

Rólad

Személyzeti problémák, túl sok meló, kevés szabadidő, kiégés, cégvezetői magány, nem jön az árbevétel, nincs szemmel látható profit, túl sok a hitel, túl nagy a stressz? A vállalkozó szabadság csak egy álom a számodra? Azonosítd be a problémáidat és lesd meg, hogy a Cégtúra programunk neked való-e!

Valószínüleg

vállalkozó vagy

Valószínűleg érdekel a céged fejlesztése, esetleg konkrétan a szervezetfejlesztés és csapatépítés.

Esetleg kíváncsi vagy, hogyan lehet úgy menedzselni az idődet, hogy tényleg ki tudj jönni a cégből, és eddig nem sok tanfolyam vált be.

Valószínűleg szeretnél több időt tölteni azzal, amihez igazán kedved van a munkán kívül.

Többet lenni a családoddal, barátaiddal, a hobbyddal foglalkozni. Többet sportolni, messzebb, egyre hosszabb időre elutazni és utazás közben nem dolgozni.

lehet, hogy

CÉGVEZETŐKÉNT MAGÁNYOSNAK ÉRZED MAGAD

Mint amilyennek én éreztem magam sok-sok éven át cégvezetőként.
Én hosszú éveken keresztül se a munkatársaimmal, se a családoddal nem tudtam igazán megbeszélni a problémáimat és azt, hogy hogyan tudnám jobban csinálni a dolgokat.

lehet, hogy

KI VAGY BORULVA VALAMILYEN SZEMÉLYZETI PROBLÉMA MIATT

Szinte minden második vállalkozó ember-kérdést említ, ami miatt a feje fáj éppen.
Fel kell venned? Ki kell rúgnod? Túl kevesen vagytok? Vagy túl sokan? Esetleg teljesen tele van a hócipőd az alkalmazottakkal és ki vagy az egésztől?

lehet, hogy

NEM JÖN AZ ÁRBEVÉTEL

Nem jön az árbevétel? Nem marad elég pénz hó végén?
Vagy jön az árbevétel, de nem igazán tudod, ennek ellenére miért nem tudtok időben fizetni a beszállítóknak, alvállalkozóknak (netán az adóhivatalnak)? Remélem olyan nincs, hogy bért nem tudsz időben fizetni…

lehet, hogy

EGY CSOMÓ MINDENRÖL LEMONDASZ

Ahogy tettem én is anno. Amikor mások szórakoznak, Te melózól? Akárcsak én tettem, hosszú éveken át.

lehet, hogy

TE SEM ALSZOL NYUGODTAN MERT HITELED VAN

Nekem 40 milliós volt az összhitelem 7 éve. Ebből 12 millió svájci frank, amiből 7-et visszafizettem, és még mindig 12 millió volt hátra. Nem aludtam túl jól.

lehet, hogy

A DREAM TEAM-ED AKAROD ÖSSZEÁLLÍTANI

Lehet, hogy azt szeretnéd, hogy nagyobb legyen a hatékonyság a cégedben, az emberek termelékenyebben dolgozzanak?

lehet, hogy

A HÉTVÉGÉIDET IS MELÓVAL TÖLTÖD

Mint tettem én is éveken keresztül. Imádtam hétvégén dolgozni, mert olyankor végre csend volt az irodában és ötször olyan jól haladtam, mint hét közben.

lehet, hogy

TE IS AKÁR 14-16 ÓRÁT DOLGOZOL NAPONTA

Én is ezt tettem hosszú éveken keresztül -, és nem éreztem, sem azt, hogy ömlene a pénz, sem azt, hogy kint lenne a fejem a vízből, hogy levegőt kapjak.

lehet, hogy

NŐI VÁLLALKOZÓKÉNT AZT KAPOD, AMIT ÉN

Miért nem vagyok otthon délután ötre, mint a legtöbb feleség? Minek megyek ennyi képzésre, túl okos leszek?! Miért megyek ennyi külföldi céglátogatásra, kiállításra stb.?

Ez az én árbevétel-profit görbém

Lehet, hogy azon gondolkodsz, mikor jön el az a pont, hogy úgy alakul az árbevételed és a profitod, hogy részvényekbe, kötvényekbe vagy startup-okba fektetsz, vagy veszel pár ingatlant, amit ha bérbeadsz végre jön a megálmodott passzív jövedelem, és már nem kell ennyit dolgozz?

Az én árbevétel grafikonomon jól látszik, hol jött el az a pont – azaz hol döntöttem a csapatépítés és szervezet fejlesztés mellett -, ami meghozta a várva várt áttörést és a szabadságot számomra, mindenféle tekintetben. Nemcsak anyagilag, de földrajzilag és szabadidőben is.

Utálod a 20-át, de már a 12-ét is?

Már előre kész vagy, amikor a könyvelő hív, mennyi lesz az utalandó áfa? Vagy mennyi az utalandó bérek és járulék? Vagy a tánya? Bocs, már tao. Vagy az ipa? Ez mindig is a kedvencem volt… De ma már tudom szeretni a 20-át.

El nem tudod képzelni, hogy szeresd az adó és áfa-fizetést, azt meg pláne nem, hogy izgatottan elmerülj a mérlegedben és eredménykimutatásodban májusban?

Én miután megtanultam mérleget olvasni, kedvenc szórakozásommá vált, hogy azzal szórakoztatom júniusban a pénzügyi vezetőmet, hogy versenytárs elemzéseket csináljon és a mérlegadatainkat hasonlítsa össze a versenytársakéval. Játékból olyan célokat tűztünk ki, hogy melyik mutatóinkon, hogyan javítsunk jövőre, hogy mi legyünk a jobbak. 🙂

A business freedom csak egy álom?

El tudnád

KÉPZELNI,

hogy nem jársz be az irodába, vagy csak nagyon keveset, és ettől függetlenül jól megy a cég? A kollegáidnak hiányzol és mindenki örül, amikor felbukkansz akár az irodában, akár egy-egy esküvőn, babalátogatóba mész hozzájuk, beugrasz a nyári grillpartira, összefuttok az edzőteremben, ahova te és ők is lejárnak?

Az operatív munkában nem veszel már részt, a cégedet munkatársak lelkes, önálló, proaktív csapat irányítja, akik maximális felelősséget vállalnak az eredményért?

El tudnád

KÉPZELNI,

hogy a munkatársaid Téged segítenek a céges célok elérésében, Te pedig őket segíted az egyéni céljaik elérésében és egy-egy álmuk megvalósításában? Mint pl.: jogosítvány, új lakás vásárlás, hitelvisszafizetés, belföldi nyaralás, külföldi nyaralás, céges utazás akár egy másik kontinensre, egy új autó, netán céges autó.

Vagy akár egy szobabicikli, kondigép és boxzsák a céges konyhába? Vagy egy angol nyelvtanfolyam, egy nagyobb fogászati vagy orvosi beavatkozás, műtét, amihez hozzájárulsz?

El tudnád

KÉPZELNI,

hogy őszintén kedvelitek egymást és teljesen megbíztok egymásban? És ki-ki a maga módján, és azon a hőfokon, amin ő ég, de szereti és kedveli a másikat? Nincs a cégben semmi feszkó, és az idegesség sem csapódik le többé azokon, akiket a legjobban szeretsz, otthon, a családban, a hozzád közelállókon?

Többé nem köt gúzsba a cég, mert a kollégáid mindent megtesznek az érted és a céges céljaidért, mert Te rugalmasan és nagyon-nagyon emberségesen bánsz velük?

Ha a business freedom

Számodra inkább álom, mint valóság, akkor fusd át, miben tudok Neked segíteni:

  • Az elmúlt 25 évben megszerzett cégépítési tapasztalat és tudás átadásával. Elég nagy a szerszámos ládám, cégvezetői eszköztáram. 🙂
  • És azt mondják, elég jó a mind-set-em, de talán még annál is jobb a heart- és soul-set-em. Tehát biztos tudsz ellesni tőlem dolgokat.
  • Biztos vagyok benne, hogy láthatsz majd nálunk olyan trükköket, amelyekre még nem gondoltál a céged építése során.
  • S felfedezhetsz olyan megoldásokat, amik hiányozhatnak nálatok valamelyik területről, és amit ha gyakorlatba ültettek, az hatékonyságot, termelékenységet és végső soron pedig profitot eredményezhet nálatok.
  • Azt gondolom, hogy a gondolkodásmód az egy dolog. Egy fontos dolog. De szerencsés, ha társul olyan más, elsősorban kapcsolati megközelítési módokkal, amik tényleg sikerre vihetnek egy vezetőt, egy menedzsmentet, egy szervezetet, egy csapatot.

Én nem az általános mosópor kategória vagyok. Mint ahogy Te sem 🙂

Ezen a cégtúrán

beleláthatsz a rendszereinkbe, folyamatainkba és az általunk alkalmazott módszerekbe cégem mind a 9 területén.

Forray Niki
Iratkozz fel

a hírlevelmre

Hogy értesülhess az új tartalmakról.