Így érsz el

KONTAKT

Háááááát, velem a megszokott módon nem nagyon tudsz kapcsolatba lépni, bocsi… 🙂

Emailcímem

A céges emailcímemet egy-két éve nem nézem. Az asszisztensem küldi el a privát email címemre azt, amit fontosnak vél. A szempontokat, hogy mit véljen fontosnak, pedig én adtam meg neki anno. Így kábé két darab emailt kapok hetente a privát címemre a többszáz céges címre érkezőből.

A belső – kollegák közötti – levelezést és csoportos emailcímeket már ugyanennyi ideje nem nézem. A napi operatív munkába már hál’istennek nem kell belefolynom.

De ha akarom, akkor a Trelloban (ez a feladatkezelőnk, amit céges szinten használunk) mindent látok és nyomon követhetek a mobilomon. Minden feladatot, folyamatot, projektet, ami történik a cégben.

Néhány fontos Trello bejegyzésnél pedig kértem, hogy kukacoljanak be, hogy az ne tudja elkerülni a figyelmemet. Ilyen például a napi árbevétel adatok a különböző területekről.

A főbb statokat és riportokat – amiket kiválasztottam magamnak – mindig időben megkapom. Általában e-mailben.

Ha van olyan stat, ami ezen felül érdekel, mert épp valamin gondolkodom, valami foglalkoztat, összefüggéseket keresek stb., akkor a megfelelő osztály csv-jétől (csapatvezető) kérek be rá adatot. Ők kikapják nekem az ERP-ből (Enterprise Resource Planning = vállalatirányítási rendszer), és nagyon gyorsan elküldik egy excelben, vagy csak egy e-mailen szövegmezőjében a lényeges adatokat megadva.

Az én notimra már a vállalat irányítási szoftver sincs feltelepítve. Asztali gépem pedig már vagy 10 éve nincs…

Merthogy azzal nem tudok mobil lenni. ☺

Az ERP-nkben sem (én) kurkászok már, mint anno. És már excel táblákat sem bújok, mint régen.

Mobiltelefonom

Egyre ritkábban utazok notebookkal is. Mindössze két okostelefont szoktam magammal vinni, amin szinte mindent meg tudok csinálni, amit kell, illetve amit akarok.

Persze van, amit muszáj notin csinálni. Pl. most ennek a weblapnak a szövegét is egy kis notin írom egy hajón, az Indiai óceán közepén.

Iroda

Kb. negyedévente azért felbukkanok az irodában, mert vannak meetingek, amelyekre rendszeresen és feltétlenül bemegyek.

És vannak olyanok is, amikre rendszertelenül megyek be – nem is várnak már rá. A legtöbb meeting a cégnél már nélkülem zajlik.

Telefonszámom

A mobil számom kb. 5-6 éve nincs rajta a névjegyemen. Csak az a központi vezetékes szám, ami a weblapunkon is fent van. Egy tőlem kapott névjeggyel eddig sem sokra ment valaki. 🙂

Szinte már csak privát bejövő hívásaim vannak, ezért elég ritkán csörög a mobilom. A munkatársaim és a családom, illetve barátaim azok, akik elérnek, és néhány nagyon régi vevőm.

Talán, ha egy-két bejövő hívásom van hetente. Ha a céges központi számon keresnek, minden kolléga tudja, hogy senkinek sem adhatják ki a mobilszámomat. Ez már 20 éve szabály a cégnél.

És, ha repülő üzemmódban hagyom a telómat pár napra, akkor sem szokott összedőlni a világ.

És bevallom egyre gyakrabban „felejtem” repülő üzemmódban. 🙂

Leginkább azért, hogy véletlenül se ébresszen fel valaki mondjuk Új-Zélandon, ha ott éjfél van, Magyarországon pedig dél.

Egy céges email címre (vezetes kukac) tud emailt írni, aki a céges számon keres. Ha akar. Vagy a megfelelő osztályhoz van irányítva. De a legritkább esetben jut csak el hozzám.

Az emaileket pedig megválaszolják a kollegák, ha tudják. Az esetek 99,9%-ában megtudják. 🙂

Lehet, hogy mire ide jutottál az olvasásban, ideges lettél.

De mindezt direkt írtam le.

Mert, ha egyszer szeretnél Te is szabad lenni, vagy legalábbis egy kis nyugalmat, szerintem ezek jó trükkök arra nézve, hogyan korlátozd az elérhetőségedet és hogyan biztosíts magadnak több nyugodt percet.

Amúgy egy-két éve már névjegyet sem adok senkinek. Meg is szoktam vele lepni a BNI és MVÜK jellegű rendezvényeken a résztvevőket, ahol mindenki kb. 40 db névjegyet szorongat a kezében…

Nálam egy sincs.

Direkt.

Aki akar, az megtalál a Fészbúkon van Instán, és dob egy messenger vagy Insta üzenetet.

De akkor

Hogyan is érhetsz el?

Mivel szinte folyamatosan külföldön, és leginkább a tengerentúlon vagyok, a velem való kapcsolatfelvétel és kapcsolattartás legolcsóbb, legegyszerűbb módja a Messenger.

Szóval: írj rám!

Fontos! Ha nem válaszolok 1 héten belül, akkor dobd rám az üzenetet kérlek még egyszer. Fordul elő, hogy elveszek a chat-elésben és valami elkerüli a figyelmemet.

De mondok még jobbat. Akivel dolgom van, azzal úgyis összeakadok valahol. 🙂 Ott és akkor, amikor kell. Tuti összefutunk egy rendezvényen, tanfolyamon, anywhere! Azt tapasztaltam meg, ha meg van írva, akkor ez úgyis elkerülhetetlen.☺

Kapcsolatfelvétel

De hogy valami legyen itt, ha már a Kapcsolat menüben vagyunk.☺

Töltsd ki ezt a formot, ha valamit szeretnél nekem üzenni,
vagy kérdezni tőlem:

Forray Niki
Iratkozz fel

a hírlevelmre

Hogy értesülhess az új tartalmakról.